# 1: Maak een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje, handig om te besparen op je aankopen.
Een boodschappenlijstje is erg
handig als je gaat winkelen.
Geld besparen begint met weten wat je gaat kopen. Je kan pas besparen als je weet waaraan je geld gaat uitgeven. Een boodschappenlijstje is een eenvoudig middeltje dat je heel wat geld kan opleveren.

Een boodschappenlijst maken is erg eenvoudig. Denk na over wat je nodig hebt en maak er een lijstje van. Koop in de winkel alleen wat op het lijstje staat. Geen uitzonderingen! Staat het niet op het lijstje? Dan koop je het niet. (Tenzij het natuurlijk gaat om levensnoodzakelijke dingen. Een nieuw merk koekjes is -spijtig genoeg- niet levensnoodzakelijk.)

Het effect zal je meteen merken aan de kassa. Het totale bedrag op je kassaticket zal een heel stuk lager liggen dan voordien. Je kan nog meer besparen door een boodschappenlijstje te combineren met een maaltijdplan.

Je geeft vanzelf minder geld uit als je winkelt met een boodschappenlijstje. In de supermarkt en andere winkels wordt je overweldigd met reclame. Thuis kan je rustig je lijstje maken en wordt je niet afgeleid door allerlei marketingtrucs. Maak er een goede gewoonte van om een boodschappenlijstje te maken voor je naar de winkel gaat.

Boodschappen doen met een lijstje bespaart ook heel wat tijd. Je weet wat je nodig hebt en kan dat meteen in je winkelwagen of mandje leggen. Je hoeft niet door de winkel te dwalen op zoek naar iets om te kopen.

Minder geld uitgeven en extra centen in je portefeuille, soms gaat het erg makkelijk.

Besparing: al snel 10,- tot 20,- euro per bezoek aan de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!