# 48: Geld besparen op printer cartridges

geld besparen op printer cartridges is makkelijk
Geld besparen op dure kleurtjes voor je printer?
Gewoon doen.
Iedereen print wel eens een documentje uit van op zijn of haar computer. Bestanden afdrukken kan heel wat geld kosten. Printer inkt is namelijk erg duur en zonder inkt zitten is erg vervelend.

In deze bespaartip tonen we hoe je makkelijk geld kan besparen op printer cartridges. Het is erg eenvoudig om heel wat geld uit te sparen op inktpatronen voor je printer.

Wij geven vijf super eenvoudige manieren om te besparen op printercartridges. Minder documenten afdrukken, compatibele inktpatronen gebruiken en ga zo maar door, lees snel verder!


1. Druk minder documenten af 

De meest eenvoudige manier om geld te besparen op je printer is gewoon minder dingen afdrukken. Het is misschien niet nodig om elk recept of elke leuke link volledig uit te printen, toch?

Recepten kan je bijvoorbeeld snel met de hand overschrijven. Zo onthoud je ze meteen een heel stuk beter! De lijst met ingrediënten kan je snel zelf op een blaadje papier schrijven. Waarom trouwens niet meteen met een boodschappenlijstje werken om nog meer geld te besparen?

2. Druk af in zwart-wit om geld te besparen

De zwarte inkt is meestal de goedkoopste. Probeer zoveel mogelijk documenten in zwart-wit af te drukken.

Heb je bijvoorbeeld op internet een toegangskaart voor een uitstap met de kinderen gekocht? Druk die af in zwart/wit. Zo gebruik je alleen de goedkope zwarte inkt. Je hoeft dan minder vaak de dure kleuren cartridges te kopen en zo spaar je heel wat geld uit.

3. Gebruik compatibele cartridges

Het onvermijdelijk is gebeurd. Je inktcartridges zijn leeg en je printer weigert nog iets te doen zonder verse inkt. Je springt op je fiets en rijdt naar de winkel. In de winkel sta je voor de keuze: de originele cartridges of 'compatibele' cartridges?

Kies eens voor de compatibele soort. Die zijn vaak de helft goedkoper en werken net zo goed. Valt het resultaat toch tegen? Die kans is erg klein, maar dan heb je tenminste geprobeerd.

4. Laat je lege cartridges hervullen

Een lege printer cartridge is een beetje zoals een lege batterij: je kan ze een hele tijd opnieuw gebruiken als je ze maar herlaadt. In een lege batterij stop je nieuwe stroom, wat in een lege cartridge? Nieuwe inkt natuurlijk!

Veel (computer)winkels bieden deze dienst aan. Het hervullen van een leeg inktpatroon kost heel wat minder dan een gloednieuw exemplaar kopen. Het is milieuvriendelijk én je kan tegelijk heel wat geld besparen. Mooi toch?

5. Investeer in een laserprinter

Merk je dat je toch heel wat documenten afdrukt? Zelfs honderden pagina's per maand? Dan kan je overwegen om te investeren in een laserprinter. Die is iets duurder in aankoop, maar zo'n toestel gebruikt toner (een soort poeder) in plaats van vloeibare inkt.

Toner is heel wat goedkoper dan inkt en de cartridges gaan heel wat langer mee. Voor wie erg veel documenten print is een laserprinter dan ook een heel goede keuze om geld te besparen.

Net zoals een nieuwe diepvries heel wat minder stroom verbruikt, geldt dat ook voor een laserprinter met tonerpatronen. Soms moet je wat meer uitgeven om op termijn heel wat geld te besparen.

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens! Je kijkt op http://www.inktentonerdeal.nl/ voor goedkope compatible inktcartridges en toners!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij Vulpunt in almere kan je ook zeer voordelig je cartridges laten hervullen en compatible cartridges aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!