# 52: Printen op beide zijden van het papier

geld besparen op printerpapier
Dankzij deze bespaartip heb
je genoeg aan de helft!
Printerpapier is niet goedkoop. Een pak van 500 vellen kost al gauw een euro of acht. Als je regelmatig documenten afdrukt gaat zo'n pak papier er snel door.

Als je een flesje cola koopt, giet je dan eerst de helft uit op straat voor je de rest ervan opdrinkt? Nee? Waarom zou je dat dan wel doen met printerpapier?

Door op de twee kanten van het papier te printen kan je heel wat geld besparen. In deze bespaartip tonen we jou hoeveel juist.

Ook zetten we een paar leuke extra bespaartips op papier, over papier. Gratis en voor niets zelfs!

Als je elke maand naar de papierwinkel fietst voor een pakje printerpapier geef je per jaar ongeveer 60,- euro uit aan papier voor je printer.

Als je dan steeds op beide zijden van het papier print kan je tot de helft besparen. In werkelijkheid zal je natuurlijk niet elk blad aan beide kanten kunnen bedrukken. We zullen de besparing afronden op 40 procent. Dat levert je nog steeds ongeveer 24,- euro per jaar op.

Mooi meegenomen toch? Het is bovendien ook nog eens goed voor het milieu. Het gaat om hetzelfde besparingsprincipe als koken op restwarmte: het meeste nut halen uit iets dat je al betaald hebt.

geld besparen met printer papier
Dit spaarvarkentje zal snel
heel wat voller zitten.
Hoe kan je nog meer besparen? We hebben nog een paar makkelijke tips om te besparen op je uitgaven aan printerpapier:

1. Print niet alles af: wees selectief in je afdrukken. Die leuke mop, dat handige receptje, dat ontroerende gedichtje, ... hoef je het allemaal op papier te hebben?

2. Koop ook goedkoper papier: niet alles moet op hoogglanzend handgeschept papier te worden gedrukt. Een bankafschrift of een uitnodiging voor een huwelijk, het hoeft niet allebei op dezelfde papiersoort.

3. Gebruik kladpapier om te printen: een oude afdruk die je niet langer nodig hebt kan je een tweede leven geven als kladpapier. Ook hier haal je het meeste nut uit iets waarvoor je al betaald hebt.

4. Gebruik de functie 'meerdere pagina's per vel': een groot tekstdocument afdrukken op twee pagina's per vel scheelt heel wat in je papier verbruik. Als je dan nog eens op beide zijden van het papier print, dan gebruik je nauwelijks nog een kwart!

Heb je nog niet genoeg en wil je nog meer besparen op je uitgaven aan je printer? Ook op de inktpatronen van je printer kan je makkelijk geld besparen. Printer cartridges zijn erg duur dus elke cent uitgespaard telt.

Ken jij nog een handige tip die handen vol geld kan besparen op printer papier? Deel ze met onze lezers in de reacties en commentaren hieronder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!