In de buurlanden kan je deze shoppingtas goedkoper vullen. |
Over de grens gaan shoppen kan je een mooie cent opleveren, zowel voor kleine dagelijkse aankopen als voor grote aankopen.
De cruciale eerste stap voor een geslaagde buitenlandse shoppingtrip is research. Maak je huiswerk over waar de prijzen het goedkoopste zijn. Ben je opzoek naar een nieuwe wasmachine? Kijk niet enkel rond in de winkels in je eigen land, maar vergelijk ook eens met een paar buitenlandse winkels.
De mogelijke besparingen door de shoppen in het buitenland zijn erg groot. Wat dacht je van meer dan 350,- euro op één aankoop?
Een grote Zweedse winkelketen die meubels een woonaccessoires verkoopt is erg bekend om zijn prijzen die per land (sterk) verschillen. We zullen die onderneming als voorbeeld nemen.
Stel je bent op zoek naar een nieuwe keuken. Je stelt de keuken van je dromen samen en komt op een totaalbedrag van 2.750,- euro. In die prijzen zitten keukenkastjes, toestellen, sanitair, ... the works.
Neem de artikelnummers en stel die keuken eens opnieuw samen met de prijzen van de Duitse, Belgische, Franse of Nederlandse vestiging (afhankelijk van jouw eigen land). De prijsverschillen kunnen oplopen. Dezelfde spoelbak kost bijvoorbeeld in de Belgische vestiging 220,- euro, in de Franse echter maar 150,- euro. Dat is meteen 70,- euro uitgespaard als je in België woont en even de grens oversteekt.
Je doet je huiswerk voort en wat blijkt? Op nog weel wat andere artikelen heb je een gelijkaardige besparing. In totaal spaar je 350,- euro uit en kost je nieuwe keuken je nog 2.400,- euro. Het enige dat je moet doen om die 350,- euro te "verdienen" is hoogstens 100 kilometer omrijden. Maak voor jezelf uit of dat de moeite waard is. Als je brandstof tankt aan de goedkoopste pomp zullen de kosten van de verplaatsing alleszins nog meevallen.
Ook voor je dagelijkse aankopen kan winkelen in het buitenland een mooie besparing opleveren. In Duitsland zijn cosmetica en beautyproducten bijvoorbeeld een pak goedkoper dan in België en Nederland (makkelijk de helft). Een ritje de grens over kan je een grote besparing opleveren als je meteen een voorraadje inslaat.
Voor een geslaagde buitenlandse winkeluitstap kan je best een boodschappenlijstje maken om je besparing te maximaliseren. Vind je een goede deal op een product dat je vaak gebruikt en in eigen land duurder is? Sla genadeloos toe en leg een voorraad aan. Je geeft nu misschien in totaal meer uit, maar dat verdien je dubbel terug in je besparing op iets langere termijn.
Besparing: afhankelijk van je aankopen, maar als je goed rondkijkt, heel wat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!