# 17: Radiatoren ontluchten

Een sleutel om een radiator te ontluchten
De sleutel tot een mooie besparing.
De grootste kost in elk energiebudget is verwarming. Een makkelijke manier om te besparen op je energierekening is je radiatoren ontluchten. Het is niet moeilijk, duurt niet lang en levert meteen een mooie cent op.

Heb je last van gebons in de buizen van je centrale verwarming of kan je het water horen lopen? Dat betekent dat er lucht in de leidingen van je centrale verwarming zit.

Dit is dubbel slecht:
  1. je verwarming werkt niet efficiënt meer (en kost je meer geld dan nodig),
  2. de buizen kunnen beginnen roesten (en dat kost je nog veel méér geld).
Door je radiatoren te ontluchten los je het lastige geluid op, verhoog je de efficiëntie van je verwarmingsinstallatie en voorkom je onnodige slijtage. Drie voordelen in één klap!

Hoe doe je het?

Het ontluchten duurt maar enkele minuten. In dit handige filmpje wordt uitgelegd hoe eenvoudig het is om je radiatoren te ontluchten en geld te besparen op je verwarming en je energierekening:


Kinderspel, toch? Geld besparen hoeft niet moeilijk te zijn.

Wat levert het op om je radiatoren regelmatig te ontluchten?
Als je van een gemiddelde energierekening van 1.300,- euro zelfs maar enkele procenten kan afscheren bespaar je toch al meteen zo'n 26,- euro.
Dat is geld makkelijk verdiend. Je verwarming werkt opnieuw stil, werkt efficiënter en bespaart je geld op je verwarmingsrekening. Doen dus!

Besparing: rond de 25,- euro per jaar.

Nog meer besparen op je energierekening? Zet de verwarming dan zeker niet hoger dan nodig voor je comfort.

1 opmerking:

  1. Leuk artikel, vooral de video heeft veel geholpen tijdens het ontluchten van de verwarming. Ik heb ook deze website over verwarming ontluchten gebruikt tijdens het proces, die site moet je ook eventjes bekijken, daar hebben ze zo'n heel stappenplan.

    BeantwoordenVerwijderen

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!

Elke nieuwe bespaartip in je mailbox?