# 12: Neem een lunchpakket mee

Een lunchpakketje helpt geld besparen
Lekker, gezond en goedkoop.
Wat wil een mens nog meer?
Middagpauze, eindelijk! Tijd om te eten. Elke dag een broodje en een blik frisdrank kopen is een dure manier om je middagpauze door te brengen. Een lunchpakket mee naar werk of school nemen bespaart geld en is bovendien erg gezond!

Hoeveel bespaar je door zelf je lunch mee te nemen? Een broodje en een blikje frisdrank kosten samen al gauw 5,- euro. Op een week is dat 25,- euro, of 100,- euro per maand.

Meeste broodjes worden trouwens te dik belegd, met te weinig groenten en veel te veel mayonaise. Niet goed voor de lijn en ook niet voor de gezondheid. Een broodje smos-kaas bevat bijvoorbeeld 921 calorieën, dat is bijna de helft van de dagelijkse 2000 calorieën voor een volwassen persoon.

Door een lunchpakket mee te nemen bespaar je geld op je uitgaven aan eten en het is goed voor de gezondheid. Zelf je lunch meenemen betekent niet dat je elke dag droge boterhammen met kaas moet eten. Je kan bijvoorbeeld eens een salade maken om mee te nemen of pitabroodjes vullen met beleg. Creatieve ideeën zijn er genoeg!

Nooit meer een broodje halen? Natuurlijk nog wel! Maak er iets bijzonder van, een moment om naar uit te kijken. Je kan bijvoorbeeld met jezelf afspreken om vrijdag als "broodjesdag" te houden, als een leuke manier om het weekend te beginnen.

Deze bespaartip brengt nog eens extra op als je het brood voor je lunchpakket invriest, zo hoeft er geen enkel sneetje brood verloren te gaan.

Besparing: een kleine 100,- euro per maand, als je voordien elke dag een broodje haalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!