# 11: Spaarrekening met hoge rente

Een spaarvarken met centen voor een spaarrekening met hoge rente
Dit spaarvarkentje heeft de boodschap begrepen:
die centen gaan op een rekening met hoge rente!
Meer een winst-tip dan een bespaartip: plaats je spaargeld op een spaarrekening met hoge rente. De meeste banken geven minder dan een procent interest op je spaargeld. Je geld kan veel meer opbrengen! 

Elke euro(cent) in de bank is er één die de klok rond voor jou kan werken om nog meer geld op te brengen. Laat je centen niet als luilakken op een gewoon spaarboekje rondhangen, zet ze aan het werk bij een bank die ze dagelijks in topconditie houdt!

Een spaarrekening met hoge rente brengt meer op dan een doorsnee spaarboekje, dat is duidelijk. Hoeveel meer?
De hoogste rente op een spaarrekening bedraagt nu (maart 2013) 2,80%. Bij een grootbank krijg je maar 0,90%. Dat is een verschil van 1,90%.
Een voorbeeld. Op een bedrag van 2.500,- euro krijg je bij een grootbank dan een rente van 22,50 euro. Op een spaarboekje met hoge rente krijg je echter 70,- euro, dat is 47,50 euro meer!
Op spaargids.be (België) of sparenvergelijken.nl (Nederland) krijg je een mooi overzicht van de beste rentevoeten voor spaarboekjes. Kijk en vergelijk met je huidige spaarrekening, een nieuwe rekening openen voor je spaargeld is niet moeilijk.

Winst: afhankelijk van je spaargeld enkele tientallen tot honderden euro's per jaar.

1 opmerking:

  1. Zijn andere manieren om je geld te beleggen niet interessanter qua rente dan een spaarrekening (bv. een beleggingsfonds)?

    BeantwoordenVerwijderen

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!