# 49: Tips om geld te besparen voor studenten

Geld besparen voor studenten
Op zoek naar studieboeken
of naar bespaartips?
Studenten hebben een beperkt budget. Ook hun ouders voelen de kosten van studerende kinderen in hun portefeuille. Tips om geld te besparen voor studenten komen dus steeds van pas.

In deze bespaartip tonen we hoe studenten hun kleine budget zo breed mogelijk kunnen maken. Het is makkelijker dan je denkt om geld te besparen als student.

Ook voor de ouders van studenten hebben we heel wat tips om de kosten te drukken en geld te besparen. Wie zegt dat een opleiding handen vol geld moet kosten?

1. Huisvesting en onderdak

Een studentenkamer of kot is de grootste kost in elk studentenbudget. Geld besparen op huisvesting en onderdak is dan ook een makkelijke manier om je uitgaven heel wat te beperken.

De belangrijkste vraag: is een studentenkamer of kot wel écht noodzakelijk? Studeer je in een stad die met de trein makkelijk te bereiken is, dan is een treinabonnement steeds goedkoper dan huurgeld betalen.

Heb je echt een studentenkamer nodig? Zoek er dan ééntje die niet midden in de studentenbuurt gelegen is. Een kamer wat verder van de universiteit of hogeschool is vaak ook een heel stuk goedkoper. Met de fiets naar de les gaan is bovendien goed voor je conditie!

2. Eten en voeding

Een studerend brein is een hongerig brein. Ook op eten en voeding kunnen studenten heel wat geld besparen.

Neem vooral zoveel mogelijk eten mee van huis. Een verse en gezonde maaltijd van mama of papa is niet hip maar wel erg goed voor je budget. Probeer ook eens een vegetarische maaltijd: gezond én hip én goedkoop.

Doe je zelf aankopen en kook je zelf op je kamer? Werk dan met een maaltijdplan en een boodschappenlijstje om geld te besparen. Het is makkelijk én het werkt.

3. Computers, tablets en smartphones

Een student zonder digitaal materiaal is tegenwoordig hopeloos verloren. Dat betekent natuurlijk niet dat je elk digitaal snufje en gadget in huis moet halen. Heb je een tablet wel nodig? Volstaan een goede laptop en smartphone niet?

Omgekeerd: heb je met een tablet op zak die luxe smartphone wel nodig? Volstaat een gewone mobiele telefoon niet? Keuzes die je heel wat geld kunnen uitsparen op een studentenbudget.

Een makkelijke manier om heel wat geld te besparen is een laptop tweedehands kopen. Oude laptops van bedrijven worden vaak verkocht voor een mooie prijs. Het zijn betrouwbare toestellen die nog lang meekunnen.

*    *     *     *     *

Denk jij aan nog meer tips die studenten en/of hun ouders handen vol geld kunnen besparen? Deel ze met ons in de reacties en commentaren!

1 opmerking:

  1. Beste studenten, als student valt het vandaag de dag niet mee, de kamerprijzen stijgen de pan uit en ook het inrichten ervan kost een vermogen. Maar wisten jullie dat je ook voor een gering bedrag je kamer kunt inrichten met de leukste meubels en nog trendy ook?
    Wij van De Kringloper Almere bieden op een oppervlakte van maar liefst 4200m2 de leukste meubels, woonaccesoires en wat al niet meer aan voor een fractie van de nieuw waarde. Voordat het bij ons de winkel ingaat word het uitvoerig nagekeken of, indien van toepassing, gestest. Wij gaan namelijk alleen voor kwaliteitspullen.
    Op onze FB pagina kun je alvast een kijkje nemen.
    Neem eens een kijkje in onze winkel en laat je verbazen door het ruime aanbod, kwaliteit en prijzen.
    Velen zijn jullie al voorgegaan, dus wat houd je nog tegen?
    Wil je je medestudenten hiervan op de hoogte brengen?
    Like en deel ons dan op FB.
    Graag ontmoet ik jullie in onze winkel.
    Bob Baars
    Bedrijfsleider

    BeantwoordenVerwijderen

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!