# 50: Besparen met de diepvries

geld besparen met de diepvries
Lekkers uit de diepvries en
lekker zuinig!
Met je diepvries kan je makkelijk geld en energie besparen. Je uitgaven aan eten en je stroomrekening dalen als vanzelf.

Twee grote maandelijkse kosten die je kan verminderen met één toestel? Als dat niet besparen is volgens 101Bespaartips!

In deze bespaartip tonen we je vijf makkelijke en snelle manieren om te besparen met je diepvriezer.

Een voorraadje producten aanleggen, een extra grote portie koken en invriezen, de juiste temperatuur van je diepvries instellen, ...

Wil je nog meer manieren ontdekken om handig te besparen met je diepvriezer?

1. Voorraadje producten die in de aanbieding zijn

Met je diepvriezer kan je producten heel lang bewaren terwijl ze toch lekker vers blijven. Maak van die positieve eigenschap handig gebruik om voordeel te doen.

Als een product dat je vaak koopt in de aanbieding komt, sla dan toe en koop meteen een voorraadje aan. Tenminste, als je het product kan invriezen!

Groenten, vlees, sommige soorten fruit, vegetarische vleesvervangers, allemaal producten die je erg makkelijk kan invriezen en lang goed blijven.

Als je producten in de aanbieding koopt, kan je heel wat geld uitsparen op je boodschappenbudget. Je wekelijkse boodschappenlijstje wordt heel wat korter en je doet bij elk bezoekje aan de supermarkt wat extra voordeel. Mooi toch?

2. Kook extra grote porties en vries de overschot in

Sommige gerechten kan je heel makkelijk in extra grote porties maken. Welke dan? Spaghetti, soep, puree, stoofpotjes en stamppotjes, gekookte groenten, ... lekker en ook lekker voordelig als je een dubbele portie maakt en deze invriest.

Het kost minder energie en minder tijd om één grote portie te maken, dan twee keer een kleine portie te koken. Zo bespaar je tijd én geld in de keuken.

Als je elke week zo'n dubbele-portie gerecht op je maaltijdplan zet, dan wordt het heel erg makkelijk om te besparen.

Zelfs deze mini koelkast heeft
een diepvries(je)!

3. Stel de diepvries op de juiste temperatuur in

Snel en makkelijk zo'n 33,- euro per jaar besparen op je energierekening? Stel je diepvriezer in op de juiste temperatuur: -18° C.

De diepvries op de juiste temperatuur instellen duurt nauwelijks een paar seconden, de besparing op je energierekening is onmiddellijk en blijft altijd doortellen. Doen dus!

4. Brood invriezen om geld te besparen

Een makkelijke manier om geld te besparen en verspilling te vermijden: brood invriezen. Het is een van onze oudere bespaartips maar het blijft een goede bespaartip. Het kan je bovendien zo'n 50,- euro per jaar opleveren. Niet slecht, toch?

Knapperig vers uit de... diepvries??

5. Investeer in een moderne diepvries

Twintig jaar geleden is je groot-achter-neder-tante overleden. Gecondoleerd. Je hebt toen haar oude diepvries geërfd. Het was toch iets.

Er is goed nieuws: ondertussen heeft de diepvriestechniek niet stil gestaan.

Moderne diepvriezers zijn veel zuiniger dankzij efficiëntere motoren en betere isolatie. Ze verbruiken tot de helft minder! Je jaarlijkse besparing op je energierekening loopt dan al snel op tot zo'n 100,- euro.

Heb je nog een stokoude diepvries in de kelder staan? Het loont de moeite om te denken aan een upgrade. De uitgave verdient zich snel terug.

Heb jij nog een goede tip om te besparen met je diepvries? Deel hem met onze lezers in de reacties hieronder!

1 opmerking:

  1. Normaal gezien zitten mijn diepvriezers vol maar als er toch eens 'gaten' in zitten, vul ik die gaten op met lege dozen : zo blijft de koude beter binnen in de vriezer als ik hem open.

    BeantwoordenVerwijderen

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!