Een internetaansluiting is de laatste jaren steeds goedkoper geworden, dat is leuk nieuws.
Er is zelfs nog beter nieuws: als je de internet providers tegen elkaar uitspeelt kan je nog lagere prijzen krijgen en zo makkelijk geld besparen.
Er is zelfs nog beter nieuws: als je de internet providers tegen elkaar uitspeelt kan je nog lagere prijzen krijgen en zo makkelijk geld besparen.
Hoe doe je dit? Het is erg eenvoudig.
In België is er de handige website aanbieders.be waarop je met enkele muisklikken en een paar basisgegevens de voor jou voordeligste internet formule kan vinden.
Ook voor Nederland is er een gelijkaardige site breedbandwinkel.nl waarop je snel een aantrekkelijke nieuwe internet aanbieder kan ontdekken.
Allemaal mooi, maar wat levert veranderen van internetprovider nu eigenlijk op? (Cijfers: april 2013).
Voor België: de duurste formule voor een gebruiksprofiel “dagelijks internet” kost je 66,50 euro per maand, de goedkoopste maar 24,95 euro per maand.
Het verschil bedraagt dus niet minder dan 41,55 euro, elke maand opnieuw. Op een jaar tijd is dat een besparing van 498,60 euro.
Voor Nederland de goedkoopste internetaansluiting voor een basis gebruikersprofiel kost 25,42 euro per maand, de duurste daarentegen 40,67 euro per maand.
Ook hier is er dus een verschil van 15,25 euro per maand, dat is op een jaar 183,- euro. Minder dramatisch dan in België, maar nog steeds een mooie besparing.
Honderden euro’s per jaar extra betalen voor een perfect gelijkwaardige dienst? Zelden een goed plan.
Overstappen van internetaanbieder bespaart je meteen handen vol geld. Doen dus!
Overstappen van internetaanbieder bespaart je meteen handen vol geld. Doen dus!
Besparing: enkele honderden euro’s per jaar.
P.S.: nog een extra bespaartip voor gevorderden.
Heb je de goedkoopste internetaanbieding gevonden? Aarzel niet en contacteer de klantendienst van je huidige provider. Leg hen de situatie uit: je hebt een goedkoper aanbod en bent bereid om over te schakelen naar een andere internetaanbieder.
Wie weet doet je internetleverancier een mooi tegenaanbod en kan je nog wat extra geld besparen. Doet hij het niet: dan ben je niets kwijt (vragen staat tenslotte vrij) en stap je gewoon over naar de nieuwe provider.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!