# 40: Zes manieren om te besparen op limonade en frisdrank

geld besparen op frisdrank en limonade
Even verfrissend voor je budget?
Het kan, met deze tips!
Iedereen houdt van limonade en frisdrank. Een groot glas limonade met ijsblokjes kan heerlijk zijn.

Jammer genoeg kunnen frisdrank en cola best duur zijn in de winkel en je totaalbedrag aan de kassa een heel stuk de hoogte in jagen.

In deze bespaartip gaan we op zoek naar manieren om daar iets aan te doen. Dat grote glas limonade hoeft niet duur te zijn, als je het maar slim genoeg aanpakt.

We bekijken zes manieren om geld te besparen op frisdrank, limonade en cola. Er zal zeker een tussen zitten die ook jij kan gebruiken in je dagelijks leven.

Goed, over naar de bespaartips op limonade, frisdrank en cola...

1) Drink minder frisdrank en drink meer water

We beginnen met de meest eenvoudige manier om te besparen op limonade en frisdrank: drink er gewoon minder van. Minder limonade drinken heeft heel wat voordelen, het is goed voor je gezondheid en kan je een besparing van makkelijk 150,- euro per jaar opleveren.

Vind je water drinken maar een saaie manier om geld te besparen? Je kan het zelf heel eenvoudig een stuk aangenamer maken. Doe een schijfje sinaasappel of citroen in een karaf water, of doe een beetje siroop bij het water. Stukken goedkoper dan limonade uit de winkel en meteen heel wat gezonder.

2) Koop frisdrank in de aanbieding

Minder frisdrank drinken en meer water? Ok, maar soms heb je gewoon zin in een lekkere cola! In dat geval kan je heel wat geld besparen door je frisdrank te kopen als hij in promotie is.

Leer de prijzen van je favoriete merk(en) kennen en let op de folders van de supermarkt. Bijna elke soort frisdrank komt regelmatig eens in aanbieding. Zie je een onweerstaanbare aanbieding? Zet frisdrank op je boodschappenlijstje en koop meteen een voorraadje, zo kan je langer genieten van de promo-prijs.

3) Vergelijk de prijs van frisdrank per liter

Een slimme manier om te besparen op limonade is de prijs per liter vergelijken. De etiketten in de supermarkt vermelden onder de prijs per stuk ook steeds de prijs per liter (meestal in veel kleinere cijfers). Let goed op dit bedrag.

Een voorbeeldje:
Een flesje van een halve liter cola kost 1,20 euro. Een fles van twee liter cola kost 2,10 euro. De halve liter cola is dan goedkoper, toch? Nee! Je betaalt dan eigenlijk 2,40 euro per liter. Met de grote fles cola van twee liter betaal je in feite maar 1,05 euro per liter. Dat is meer dan de helft goedkoper!
Een op het eerste zicht duurdere grote verpakking nemen kan je dus heel wat geld opleveren.

6 bespaartips op frisdrank en limonade
Dorst, iemand?
4) Probeer een discountmerk van frisdrank

Aldi en Lidl verkopen een ruim assortiment frisdranken in allerlei smaken. Misschien vind je er wel een kopie van jouw lievelingsdrank die net zo goed smaakt. Het is de moeite van het proberen waard.

Een fles cola van 1,5 liter kost bij Aldi (in België) 45 eurocent, de originele coca cola kost zo'n 1,50 euro.  Dat is een besparing van meer dan een euro per fles. Koop eens een fles en wie weet...

5) Maak zelf je eigen frisdrank

Een goed alternatief voor wie veel frisdrank drinkt is om zelf je eigen limonade en cola te maken. Sodastream produceert een apparaat waarmee je zelf frisdrank kan maken, met bubbels!

Het enige nadeel: de begininvestering is redelijk hoog, reken maar op 80,- à 100,- euro. Nadien heb je wel spotgoedkope limonade, dus het kan de moeite waard zijn.

6) Neem zelf je frisdrank mee naar werk / school / op uitstap

Nog een laatste manier waarmee je heel wat geld kan besparen op frisdrank: neem het zelf mee. In een frisdrankautomaat betaal je vaak meer dan 2,- euro voor een flesje van een halve liter. Datzelfde flesje frisdrank kost je in de supermarkt ongeveer één euro, dat is toch de helft minder.

Als je op uitstap gaat met kinderen kan je heel wat geld besparen door zelf in limonade en cola te voorzien. Vier flesjes uit de automaat kosten je al gauw 10,- euro, geld dat je beter in je uitstap zelf kan investeren, vind je ook niet?

*   *   *   *   *

De zes tips om geld te besparen op frisdrank nog eens op een rijtje? Natuurlijk kan dat:
  1. Drink wat minder frisdrank en drink meer water
  2. Koop je frisdrank zoveel mogelijk in de aanbieding
  3. Vergelijk de prijs van frisdrank per liter
  4. Probeer eens een discountmerk van je favoriete frisdrank
  5. Maak zelf je eigen frisdrank
  6. Neem zelf je frisdrank mee naar werk / school / op uitstap
Ken jij nog andere handige bespaartips op limonade en cola? Wij horen ze graag! Deel ze met ons in de opmerkingen hieronder.

Besparing: enkele tientallen euro's per maand als je regelmatig frisdrank drinkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!